Korpus slaví narozeniny

V pondělí 9. září 2019 uplynulo 25 let od doby, kdy byl na FF UK oficiálně založen Ústav Českého národního korpusu. Samotnému vzniku ÚČNK předcházelo úsilí několika nadšenců v čele s prof. Františkem Čermákem, jejichž cílem bylo vybudovat pro češtinu národní korpus. Od té doby se rozrostlo jak naše pracoviště, tak jazykové zdroje, které nabízíme: rozsahem a různorodostí nabízeného jazykového materiálu, uživatelských rozhraní a souvisejících služeb se ČNK řadí mezi přední projekty svého druhu na světě.

U příležitosti tohoto jubilea jsme pro vás kromě narozeninového designu našeho portálu připravili řadu novinek, které se zde budou v průběhu září postupně objevovat. První z nich je nová aplikace Slovo v kostce, která slouží k vytvoření rychlého a přehledného profilu slova z různých perspektiv. Na adrese https://www.korpus.cz/slovo-v-kostce/ si to můžete vyzkoušet i vy!

Druhou novinkou je spuštění oficiálního twittrového účtu @Korpus_cz. Pokud chcete být informováni o všech novinkách, neváhejte nás sledovat.

Úvod > Nezařazené > Korpus slaví narozeniny